Obuolių pyragas – tai universalus kepinys, nes jį galima patiekti šiltą su kaušeliu ledų, arba atvėsusį – prie puodelio arbatos. Svarbiausia – pasirinkti kvapnius, bet ne pernelyg minkštus obuolius.
Jums reikės:
- 4–5 vidutinio dydžio obuolių;
- 150 g cukraus (galima pakeisti ruduoju);
- 150 g sviesto (kambario temperatūros);
- 3 kiaušinių;
- 200 g miltų;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- 1 a. š. malto cinamono;
- 1 a. š. vanilinio cukraus;
- žiupsnelio druskos;
- (nebūtina) šaukštas citrinos sulčių ar trupučio muskato kvapui sustiprinti.
Gaminimo eiga:
- Sviestą išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Po vieną įmaišykite kiaušinius.
- Kitame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir cinamoną. Po truputį įmaišykite į sviesto masę.
- Nulupkite obuolius, išimkite sėklas ir supjaustykite plonais griežinėliais. Galite apšlakstyti citrinos sultimis, kad neparuduotų.
- Į kepimo formą (apie 24 cm skersmens) supilkite pusę tešlos, tolygiai paskleiskite obuolius, tada likusią tešlą. Norint, galima viršų pabarstyti cinamonu ar rudu cukrumi.
- Kepkite 180 °C temperatūroje apie 40–45 minutes, kol paviršius taps auksinis, o vidus iškeps.
Pyragą geriausia patiekti, kai yra dar šiltas, nes tada obuoliai būna minkšti, o cinamono aromatas itin ryškus. Taip pat galite užbarstyti šiek tiek cukraus pudros.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!
